How Honey is born! sau Cum se obtine mierea.

Cateva informatii generale despre miere:

Miere florala - din nectarul florilor: salcam, tei, rapita, zmeura, floarea soarelui, poliflora, etc

Miere de mana – din secretii ale tulpinilor si frunzelor anumitor plante (mierea de padure, miere de brad).

Toate sortimentele de miere cristalizeaza, mai repede sau mai tarziu, mierea de salcam cristalizeaza cel mai greu, datorita concentratiei de fructoza mari, la celelalte sortimente concentratia de glucoza este mai mare decat cea de fructoza, astfel cristalizarea apare mai repede

Mierea se poate decristaliza prin incalzire la maxim 45 grade, peste aceasta temperatura isi pierde din proprietati distrugandu-se o mare parte din enzime si vitamine.

Mierea poate avea o umiditate relativa de maxim 20% (la 20°C), peste aceasta umiditate existand riscul fermentarii !

Albinele recolteaza nectarul din pistilul florilor, sau seva de pe numite plante, cu ajutorul trompei.

O parte din nectar este consumat in zbor, iar o parte este adus in stup pentru hranirea puietului si crearea rezervelor pentru iernare. Nectarul adus in stup este depozitat in celulele fagurelui. Pana a ajunge miere nectarul este preluat in mai multe randuri de catre albinele din stup, prelucrat (i se adauga enzime specifice) si apoi redepus in celule. In tot acest timp albinele ventileaza pentru a elimina excesul de apa din nectar.

Cand o celula este umpluta cu miere, iar mierea este gata de pastrare, aceasta este capacita, cu un strat subtire de ceara si putin propolis(cu rol de conservant). Mierea capacita poate fi pastrata pe teremen nelimitat la temperatura specifica stupului, fara a se altera

Cu cat sursa de cules este mai departe de stup, cu atat cantitatea de miere stocata este mai mica, albinele consumand in timpul zborului mare parte din nectarul adunat.

Ramele cu miere capacita se scot din stup, se scutura de albine si se duc in camera de extractie. Aici sunt descapacite si puse in centrifuga, pentru a extrage mierea cu ajutorul fortei centrifuge. Mierea este apoi filtrata si ambalata in bidoane de capacitate mare. Urmand ca mai tarziu sa fie ambalata in borcane de sticla spre a fi savurata.

Din stupina noastra va oferim cu drag urmatoarele produse apicole:

Miere de Salcam, Miere de Tei, Miere Poliflora, Miere de Rapita, Miere de Floarea Soarelui

Propolis brut si tinctura de propolis

Miere cu capacele

Fagure cu miere

Polen crud

Cadouri dulci

Amestec de miere cu fructe si seminte

Amestec de miere cu polen si tinctura de propolis

Seturi borcanele cu miere sau diferite combinatii

info@apifly.ro